Vereség és súlyos sérülés a Veresegyház elleni felnőtt bajnoki mérkőzésen

2019.09.16

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén sem indult jól a szezon, akárcsak egy évvel ezelőtt, most sem sikerült az első négy forduló alatt pontot szereznie a Szentendre VSE felnőtt csapatának. Az előző idényben az 5. fordulónál megtört a rossz sorozat, így vasárnap délelőtt még bíztunk abban, hogy talán idén is magunk mögött hagyhatjuk a peches szériát, ám ez nem sikerült. Mondhatnánk, hogy "még" nem sikerült, hiszen hétről hétre szoros eredmények születtek, számtalan helyzetet alakítottunk ki, rúgtunk kapufát vagy éppen maradt ki büntető, tehát a lehetőség adott az előttünk álló időszakra. 

A veresegyháziak elleni mérkőzés azonban - a vereség mellett - váratlan szituációt is hozott, hiszen egy igen durva ütközést követően a földön maradt felnőtt csapatunk egyik alapembere, Ádám Erik. Középpályásunk néhány percet követően folytatni tudta a játékot és egészen a 80. percig pályán is volt, ekkor még nem volt nyoma súlyosabb sérülésnek. Az éjszaka folyamán azonban olyan tünetek jelentkeztek a 24 éves sportolónál, ami után már egymást követték az események: vérzés, ügyelet, mentő, kórház, CT.. A diagnózis egyértelmű, az ütközés következtében a játékos olyan súlyos sérülést szenvedett, mely hetekre ágyhoz köti, a veséjében keletkezett trauma vérzést idézett elő, így orvosai a legminimálisabb mozgást is megtiltották hosszú időre. Az elmúlt időszakban több fórumon is találkozhattunk hasonló esetekkel, azonban testközelből megélni mindezt borzasztó... Eriknek jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk az egész csapatunk nevében!

Felnőtt csapatunk a következő hétvégén nem lép pályára, a maglódi ellenfél halasztást kért, így későbbi időpontban kerül megrendezésre a bajnoki összecsapás. Hétközi program azonban ezúttal is lesz, hiszen felnőtt csapatunk - a Leányfalu elleni győzelem után - a Pest Megyei Kupa következő találkozójára készül. 

Pomáz-ICO SE - Szentendre VSE
2019.09.18., szerda 19.00
Pomáz-ICO SE Sporttelep


Hajrá Szentendre!