Vereség Dunakeszin - folytatjuk a munkát! (edzői értékelés)

2019.10.21

A Pest megyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójában Dunakeszi otthonába látogattunk. Ádám Erik vezetőedző irányításával egy hete zajlik a közös munka, a jelentős átalakuláson átesett felnőtt csapat számára a bajnoki címért küzdő és a tabella élmezőnyében helyet foglaló Dunakeszi csapata elleni összecsapás volt az első erőfelmérő program.

- A felnőtt csapatból múlt héten távozó kerettagok után az újjáépítés volt az elsődleges feladat. Heti három edzéssel kezdtük meg a közös munkát a játékosokkal és örömmel láttam, hogy az U19-es korosztályból és felnőtt keretünk második csapatából is elfogadták meghívásomat a Szentendre VSE labdarúgói. Ennek köszönhetően a néhány megmaradt rutinos futballista mellé olyan saját nevelésű srácok csatlakoztak, akik a jövőben húzóemberei lehetnek a mezőny minden bizonnyal legfiatalabb csapatának. Már a keddi első edzésen megmutatkozott, hogy minden kerettag rendkívül motivált. Alázatos munkát, igyekezetet láttam kivétel nélkül mindenkitől, öröm volt így együtt dolgozni. A szombati bajnoki mérkőzést alapos szervezés előzte meg, s várható ez innentől minden hétvége előtt, hiszen nem csupán a felnőtt csapatnak van bajnoki programja, így a kereteket szó szerint össze kell hangolni a második csapatunk és az U19-es korosztály tétmérkőzéseivel is. Piros lap miatti eltiltás, hirtelen jött betegség és elhúzódó sérülések miatt több játékost voltunk kénytelenek nélkülözni, ám mindezek - s a még csak most megkezdett út - ellenére is rendkívüli fegyelem és összetartás jellemezte a fiúkat. Egytől-egyig mindenkit dicséret illet, amit elterveztem a mérkőzésre maradéktalanul be is tartotta minden játékos és ami a legfontosabb, hogy működött több mint 45 percig. Egy nagyon tudatos és bizakodó első félidő után a második játékrészben már megmutatkozott, hogy még csak egy hete dolgozunk együtt. Elfogytunk, a bajnokesélyes Dunakeszi pedig a fáradtságból adódott egyéni hibákat könyörtelenül kihasználta, így 5-0-ra megnyerte a találkozót. Emellett nagyon büszkék lehetünk a srácokra, hiszen a mérkőzés egésze alatt maximálisan kitettek magukért!

PMLSZ I. osztályú felnőtt bajnokság - 10. forduló
VS Dunakeszi - Szentendre VSE: 5-0
2019.10.19., szombat 14.00
Dunakeszi Város Fóti úti Sportcentruma
Összeállítás: Vári Attila, Bózsik Dávid, Farkas Ákos, Králl Márk, Tóth Norbert, Kristály Patrik, Szénási Zoltán, Atos Mustafa, Szabó Márton, Jármy Botond, Egervári Márton 
Cserék: Török Zsolt (61.), Szalai Gerzson (84.), Kuczmog Krisztián (86.)