MIKULÁSFUTÁS 2019

2019.12.10

Kétszázötvenöt futó állt rajthoz az idei Mikulásfutáson, 2019. december 7-én a Duna korzón. A jókedvű közös bemelegítés után 2 kilométert futottak le a Duna-parton kicsik és nagyok, különböző ritmusban, száguldva vagy kocogva, babakocsival, kutyával, mikulássapkában vagy futómezben, de teljesítették a távot, hiszen ebben a versenyben nem a helyezés a fontos, hanem a közösség és a segítség. A nevezésekből összegyűlt adományokat - a tartósélelmiszer-csomagokat - a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat segítségével juttatják el a szervezők a rászoruló családokhoz.

A hagyományoktól eltérően most kora délután álltak rajthoz a futók. Az első nevezők mikulássapkát kaptak ajándékba szervezőktől, és a célba érkezőket emlék-jelvénnyel, forró teával, zsíros kenyérrel, gyümölccsel várták. A Szilágyi Pékség friss kenyerekkel járult hozzá a rendezvényhez, a zsírt a Dumtsa utcai húsbolt, a gyümölcsöket Mester Péter zöldséges ajánlotta fel a rendezvényhez, amit ezúton is köszönünk.

A verseny lebonyolításában a Szentendre Városi Sportegyesület,a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület és az önkormányzat dolgozói segítettek. A rendezvényt a Szentendrei Konzervatív Esték Klub, a Szentendre Gyökerei Baráti Társaság és a Szentendrei Járási Egészségfejlesztési Iroda is támogatta.

A nevezésekből összegyűlt adományokat a Családsegítő és a Szent Erzsébet Karitász segítségével juttatják el a rászoruló családokhoz.

szentendre.hu