Lapszemle - Foci a köbön: Jelentős változások – jól ismert tréner a kispadon

2019.07.20

SZENTENDRE » A 2019/2020-as szezonban már nem Dombay Zsolt ül a Pest megyei I. osztályú tagságát sikerrel megőrző SzVSE kispadján, miközben a labdarúgók többsége távozott a klubtól.

A Marcipánmúzeum még a nem édesszájúaknak is kihagyhatatlan. Ha az ember hátrahagyja a valóságot egy valószínűtlenül rövid délután erejéig és Puskás Akadémia-mezt húzva, alkoholmentes sört kortyolgatva megindul a Josip Knezevic névre keresztelt blökivel vagy Helénnel, a tehénnel, az élet egyszerűen szépnek tűnik. Szentendre felbolydult méhkashoz hasonlít a nyár közepén - és mindez nem csupán a városra, hanem a helyi futballcsapatra is vonatkozik. Bár a megszerzett 33 pont csak a tabella 13. helyéhez volt elegendő, de az alapcélt teljesítette az SzVSE: ha izzadságszaggal is, de kiharcolta a Pest megyei I. osztályban maradást. A nagy kő zuhanását talán még a Kovács Margit Múzeum elbóbiskoló teremőre is hallotta június elején, csakhogy azóta is "gördülnek a kavicsok".

Az augusztusban rajtoló új évadban már nem Dombay Zsolt, hanem Peller Gábor irányítja a Szentendre VSE-t, akit jól ismerhetnek a Dunakanyarban és környékén, elvégre az 54 esztendős szakember korábban irányította többek között a Budaörs, a Bag, az Aszód, a Maglód, a Solymár, a Pilisszentiván vagy éppen az Üllő együttesét is. Megbízható, a klubhoz közelálló informátorunk szerint a játékosok jelentős része máshol folytatja, hírmondónak csupán néhányan maradnak. Rabatin Norbert és Rabatin Szabolcs mellett Szijj Krisztiánra, Ádám Erikre és a Tápiószecsőről visszatérő, korábban Ausztriát is megjáró Szénási Zoltánra számíthat a szakmai stáb, no meg amikor idejük engedi, természetesen futballszerelést ölt az élvonalat is megjáró kőkemény védő, Balogh Balázs, illetve a Pénzügyőrt és az ESMTK-t is megjáró Áder András. Az egylet remek képességű kapusa, Kara Dániel is "beugró" lehet csupán, ugyanis a korábban a BKV Előrében védő cerberus az UTE utánpótlásának kapusedzője lett.

És hogy kik lehetnek a helyi publikum új kedvencei? Forrásunk arról tájékoztatta a Foci a köbönt, hogy a tavasszal még a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában dolgozó, a mezőnyben a Leányfalut irányító Peller Gábor edzővel érkezett jó néhány labdarúgó, mi több, koszovói mezőnyjátékos ugyanúgy csatlakozott a kerethez, mint Békés megyéből igazolt kapus. Ugyan az iskolakezdés még várat magára, de az jól látszik, hogy Szentendrén már július közepén fel van adva a lecke...