Következő bajnoki meccsünket is érinti a Foci a köbön legfrissebb írása

2019.04.26

Visszatérő helyett visszatérő: a hat mérkőzés óta nyeretlen helyi TC vezetősége megköszönte Nahóczky Attila vezetőedző munkáját, a továbbiakban a korábbi Fradi-kedvenc, Goran Kopunovics irányít.

Egy cipőben. Cameron Diaz és Toni Collette helyett a főszerepben Nahóczky Attila és Goran Kopunovics. A két szakemberben közös, hogy nem először kerülnek a Maglód kispadjára, ám amit talán egyikük sem sejtett, bekövetkezett: utóbbi váltotta előbbit. A vezetőség döntése voltaképpen érthető, hiszen a Pest megyei I. osztályban a bennmaradásért harcoló - pedig közel egy évtizede NB II-es álmokat dédelgettek ugyanitt, nem is alaptalanul -, jelenleg 23 ponttal a tizennegyedik helyezett egylet a legutóbbi hat bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. 

A nem is olyan régen még az NB II-es Siófok és a 2011-Grosics Akadémia felkészítéséért felelő Goran Kopunovics személyében a sajátjait a kispad mellől folyamatosan űző-hajtó, megalkuvást nem ismerő tréner került a Maglód élére, akinek meglátásai, ha aranyat nem is, de bennmaradást érhet. Irigyelni mindazonáltal nincs miért, hiszen az előttünk álló hétvégén (április 28., vasárnap, 16.30) az egy pozícióval és öt ponttal jobb Szentendre VSE otthonában "mutatkozhat be" a szabadkai születésű 52 esztendős szakvezető. Magyarországon háromszor nyert bajnoki címet - kétszer a Ferencvárossal, egyszer az Újpesttel -, valamint egyszer hódította el a Magyar Kupát. Hiába no, a játékos-karrier és az edzői pályafutás sikerekben mért minősége között olykor akkora a különbség, mint Cameron Diaz és Goran Kopunovics között...

Furcsa helyzetbe kerül az előttünk álló vasárnap Balogh Balázs. A 36 esztendős, Finnországot (nem turistaként...) megjáró egykori élvonalbeli védő - aki megfordult többek között Tatabányán, Mezőkövesden és Pápán is - jelenleg a Pest megyei I. osztályú Szentendre VSE hátsó alakzatának oszlopa. A kiváló hátvéd és társulata a Maglódot fogadja, így szembekerül nem csupán korábbi klubjával, de egykori trénerével is, tudniillik a tapasztalatnak híján nem lévő labdarúgó nem véletlenül szerepel a lentebb közölt, honlapunk által több mint egy évtizede, 2008. november 8-án készített maglódi csapatfotón, ugyanis Balogh Balázs dolgozott együtt Goran Kopunoviccsal, éppen Maglódon.