Kapusedzőnk országos rendezvényen szerepelt

2018.07.15

Tábor, ahol a területet is védik - Hogy élmény maradandó legyen az egri helyszín a zálog.
A legmodernebb edzésmódszerek alapján, a nemzetközi trendeket követve, magyar szinten az elithez tartozó edzők irányításával zajlik a 9. Egri Kapustábor az Invest Sportcentrumban. A világbajnokság itt csak szórakozási forma, a szakmázás fő részét nem ez jelenti. "Mi a kapus legfontosabb feladata?" A kérdésre rossz válasz az eredmény őrzése vagy - horgászpéldával élve - az ellenfél szemének kifogása. A kapustábor majd' ötven résztvevője közül csoportokban dolgozó egyik társaság tagjai szerencsére tudják a helyes feleletet. Ezek közül a kapu védelme magától értődik, ám a terület védése válaszra kicsit várni kell. A délelőtti edzés záró akkordjaként egy a nyolc fős garnitúra Illyés Dániel értékelést hallgatja, tőlük kicsit távolabb ifj. Gömöri Ottó mondja el a meglátásait, távolabb pedig Kövesfalvi István tart az öltöző felé. A majd' kétórás gyakorlás során Özvegy Tamás, Éles Viktor, Ludmán Andor, Pintér László és Bollók Gábor iránymutatásait követve végeztek a gyakorlatokat az ifjú kapuspalánták, akik között akad Kárpátaljáról és Székelyföldről érkezett fiatal is.

- Ezt most egy nagyon mentalitású társaság - fogalmaz újságírói kérdésre Illyés Dániel. - A létszámmal is elégedettek lehetünk, ami azt mutatja, hogy amíg ekkora az érdeklődés, addig ezt szeretnénk továbbra is működtetni.

A 2010-ben alapított Egri Kapusakadémia nyári rendezvényeként a tábor szervezői mindig arra törekszenek, hogy a legmodernebb edzésmódszerek alapján, a nemzetközi trendeket követve szerezzenek ismereteket a hálóőrök. Illyés és Kövesfalvi személye az MLSZ főállású kapusedzőjeként jelent garanciát a minőségi munkára, ahhoz pedig, hogy élmény maradandó legyen az egri helyszín a zálog. A végvári vitézek terén együtt nézett vb-meccsek azonban csak a szórakozást szolgálják, a szakmai rész megmarad a dolgos és meleg hétköznapokra.
Ott, fenn, a dombon.
heol.hu