Győzelem az első felkészülési mérkőzésen: MŠO Štúrovo - SZVSE 3-4

2018.01.14

A Szentendre VSE felnőtt csapatának 2018-as téli felkészülése múlt héten elkezdődött. A bajnokságot megelőző időszakban átlagosan heti öt edzéssel készül a csapat, ám edzőink már az első hétvégén - a szlovák MŠO Štúrovo elleni - felkészülési mérkőzésen kipróbálták az új igazolásokkal és az ifi csapatból feljátszó játékosokkal kiegészített keret teljesítményét. A csapat trénerével, Dombay Zsolttal beszélgettünk.

-Első edzőmérkőzésünket játszottuk vasárnap, miután január 8-án megkezdtük a felkészülést. Nem állt rendelkezésünkre minden játékosunk a keretből, ezért a ifi csapatból, a közeljövőben beépíthető játékosainkkal kiegészülve utaztunk Szlovákiába. A legfontosabb az volt számunkra, hogy - az új igazolásainkat a csapatba beépítve - képet kapjunk a jövőre vonatkozóan. A négy újonnan érkező játékosunk közül hárman - Balogh Balázs, Ádám Erik és Inczédy Gergely - is a kezdő tizenegyben kaptak helyet és igazolták, hogy megszerzésük remek döntésnek bizonyult.

Szlovák ellenfelünk az őszi idényt a 7. helyen zárta a 16 csapatos, IV. liga délkeleti csoportjában, összesen 15 mérkőzésből 7 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség a mérlegük. Annyi biztos volt, hogy harcos, dinamikus mérkőzést vártunk, melynek során a különböző posztokra igazolt új játékosok is nagyszerűen tesztelhetőek voltak.

-Az első játékrészt kiegyensúlyozott, nagyon jó iram, főként mezőnyjáték jellemezte egy remek ellenféllel szemben. A védelem - mely először lépett pályára ebben az összetételben - jól működött, de mint a három bekapott gól is mutatja, az összhang még messze nem teljes, viszont összességében biztató a jövőre nézve. A közelmúltban általam sokszor hangsúlyozott rutintalanság a védelemben - úgy gondolom - a múlté. Balogh Balázs személyében egy kiváló labdarúgóval és vezéregyéniséggel erősödött csapatunk, aki számomra garancia az előbbi kijelentésemre. Középpályásaink játékára sem lehetett panaszunk, kiváltképpen a felkészülés ezen időszakában. Ami különösen megnyugtató volt számomra, az egyrészt Petroff Márkó teljesítménye, valamint Ádám Erik belső középpályán mutatott - kreatív - játéka irányító szerepkörben és a kiváló érzékkel végrehajtott visszatámadás után szerzett gólja. A támadó trióból Dalkó Soma nyújtotta azt, amit már régóta várunk tőle, hiszen három pazar gólt rúgott. Nagyon remélem, hogy ez egy jel, mely arra enged következtetni, hogy visszatalált önmagához, mert az ő játéktudása nagyot lendíthet a csapat összteljesítményén is.

A felkészülési mérkőzés szünetében ugyan még 3-2-re vezetett a hazai csapat, ám a második félidőben megfordítottuk az állást, s be is állítottuk a győzelmet jelentő 3-4-es győzelmet.

-A második játékrészben mindkét csapatban lehetőséget kaptak az addig kispadon helyet foglaló játékosok. A mi fiataljaink remekül szálltak játékba és tulajdonképpen ebben a félidőben sikerült megnyernünk a találkozót is. Természetesen nem az eredmény volt az elsődleges ezen a felkészülési mérkőzésen, de egy győzelem mindig pozitív hatással bír. Ismerve a Štúrovo játékerejét, az eredmény és a mutatott játék megerősített abban, hogy jól sikerült erősítenünk és nem lesz gondunk a bennmaradás tekintetében.