Győzelem a második felkészülési mérkőzésen is!

2018.01.21

Dombay Zsolt vezetőedző felnőtt csapatunk második győzelme után - a szlovák sikerhez hasonlóan - ezúttal is részletekbe menően értékelte a Pilisi LK elleni találkozó mozzanatait, természetesen levonva a tanulságokat az eredményes jövő szempontjából.
-A Pilisi LK a Megye I. osztály egyik legerősebb alakulata, képzett játékosokból áll, akik a bajnokság tempójához képest gyorsabb, kreatívabb futballra képesek. Ennek megfelelően készítettük fel játékosainkat az edzőmérkőzésre, így a taktikai utasításokat, kéréseket jelentős részben végre is tudták hajtani labdarúgóink.
Balogh Balázs vezérletével stabil volt a védelem, rutinjának köszönhetően kiválóan állította be a védelmi vonalunk mélységét, vezényelte a csapatvédekezést. Remekül szűkítettük a területeket, tolódtunk, így ellenfelünk labdabirtoklásakor rendre létszámfölényben voltunk a labda közvetlen közelében. Persze - mint említettem - a pilisi játékosok taktikailag is igen érett társaság, Bárányos Zsolt vezérletével keresték és egy-egy alkalommal meg is találták a réseket, a védekezésünk ellenszerét, de komoly ziccerig nem jutottak.
A támadójátékunkkal is elégedett vagyok, igaz 100%-os helyzeteket mi sem tudtunk kialakítani, de számtalanszor okoztunk gólveszélyt, próbálkoztunk átlövésekkel. Külön örülök, hogy Sergő Márton centerpozícióból két alkalommal is eredményes tudott lenni.
Amire a felkészülés következő időszakában kiemelt hangsúly kell fektetnünk, az a védekezésből támadásba való átmenet gyakorlása. Ennek ellenkezője kisebb hibákkal jól működött, de a felfelé játékban van mit javulnunk. Sokszor kapkodóan, hibás döntéseket hoztak a srácok egyes játékhelyzetekben, ami leredukálta a labdabirtoklásunkat. Az oldalváltásokra, a szélességi gyors passzjátékkal előkészített mélységi beindítások hiányára gondolok elsősorban. Úgy vélem, hogy ez nagyon hiányzott a játékunkból... egy olyan belső középpályás, aki forgatja a játékot, egy igazi karmester. Igaz, ezen a meccsen nélkülözni voltunk kénytelenek Ádám Eriket, de meggyőződésem, hogy ő maximálisan alkalmas erre a feladatra, szerepkörre. Természetesen nem vagyok elégedetlen, hiszen a bajnoki cím egyik esélyesét sikerült 2-0 arányban legyőznünk. Viszont túlzott, messzemenő következtetéseket sem szeretnék levonni a látottakból, de azt továbbra is fenntartom, sőt egyre inkább megerősítem, hogy nem lesz gondunk a bennmaradással.
Remek ellenfél ellen, jó meccset láthattak a kilátogató nézők, mi pedig sokat tanulhattunk belőle, ami nagyon hasznos számunkra. Gratulálok a játékosainknak és bízom benne, hogy az újabb sikeresen megvívott mérkőzés még inkább motiválttá teszi őket, melyre szükség van a célként megjelölt bajnoki helyezés elérése érdekében és a távolabbi jövő tekintetében egyaránt.