Elkészült a Magyar Kupa Pest megyei ága 1. fordulójának párosítása

2019.07.12

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája július 11-én, csütörtök délelőtt kisorsolta a 2019/2020. évi Magyar Kupa Pest megyei ága 1., illetve 2. fordulójának párosításait.

A 2019/2020-as kiírásra 25 együttes nevezett, közülük kettő, az Iklad és a Délegyháza a "megye-háromból", míg a többiek a megyei I. és II. osztályban szerepelnek. Az országos főtáblára Pest megyéből három együttes jut fel.

Első lépésben a hét "megye-kettes" és a két "megye-hármas" csapatokok közül húzták ki az első forduló résztvevőit, ugyanis a 16 "megye-egyes" együttes kiemelésre került.

Az 1. forduló párosítása: Budakalász - Valkó.

A 2. forduló párosításai: Budakalász/Valkó - CSO-KI Sport; Gödöllői SK - Vecsés; Tököl - Törökbálint; Délegyháza - Biatorbágy; Törtel - Maglód; Szentendre - Veresegyház; Pilis - Dunavarsány; Pomáz - Nagykáta; Üllő - Százhalombatta; PILE-Szántó - Dunakeszi; Iklad - Ráckeve; Leányfalu - Nagykőrös.

Az 1. forduló hivatalos játéknapja július 31. (szerda). A két fél közös megegyezéssel előbbre hozhatja a mérkőzést.

A 2. forduló mérkőzéseit augusztus 4-én (kötelezően vasárnapi játéknap játékvezetői továbbképzés miatt) rendezik meg. A 3. kör összecsapásait augusztus 10-11-én (szombat-vasárnap), míg a 4. fordulót augusztus 14-én (szerda) bonyolítják le.

A versenykiírással kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy amennyiben a rendes játékidőben döntetlen születik - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától -, 11-es rúgások döntenek a továbbjutásról (tehát nincsen hosszabbítás). Az esetleges büntetőpárbajok lebonyolításával kapcsolatos, hogy a tavalyi versenysorozatban bevezetésre került, úgynevezett "ABBA-séma" megszüntetésre került.

pest.mlsz.hu