Elkészült a Magyar Kupa 2. fordulójának párosítása

2018.07.30

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája kisorsolta a 2018/2019. évi Magyar Kupa, Pest megyei ága 2. fordulójának párosításait.

Az első körből 7 együttes játék nélkül, erőnyerőként lépett a második fordulóba. Hozzájuk csatlakozott az 1. játéknapról továbbjutó 9 együttes, így alakítva ki a 16 csapatos mezőnyt.

Mielőtt rátérnénk a párosításokra, érdekességként megemlítjük, hogy az egyik mérkőzésen, ahol 11-es rúgásokkal dőlt el a továbbjutó sorsa, az "ABBA-sémába" menet közben belegabalyodtak az érintettek és csak a mérkőzés után derült ki számukra, hogy rossz szisztéma szerint lőtték le a tizenegyeseket. Ez a hiba azonban nem befolyásolja a továbbjutó kilétét, ugyanis a hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata szerint az ilyen, vagy ehhez hasonló tévedések nincsenek felsorolva az óvási okok között.

A 2. forduló párosításai: Pomáz - Dunavarsány; Viadukt SE-Biatorbágy - VS Dunakeszi; Tárnok - Százhalombatta; Budakalász - Felsőpakony; Törökbálint - Nagykőrös; Verőce - Vecsés; Szentendre - Maglód; Dabas-Gyón - Nagykáta.

A 2. forduló kötelező játéknapja 2018. augusztus 5. (vasárnap), 17.00 óra, ugyanis ezen a hétvégén kerül sor a Pest megyei játékvezetők továbbképzésére.

A versenykiírással kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy amennyiben a rendes játékidőben döntetlen születik - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától -, 11-es rúgások döntenek a továbbjutásról (tehát nincsen hosszabbítás). Az esetleges büntetőpárbajok lebonyolításával kapcsolatos érdekesség, hogy ebben a versenysorozatban - kísérleti jelleggel - új szisztéma kerül(t) bevezetésre, az úgynevezett "ABBA-séma" (melyről bővebben a versenykiírásban olvashat). További fontos információ, hogy egy mérkőzésen - csapatonként - "csak" 3 cserejátékos szerepeltethető.

Az országos főtáblára Pest megyéből négy együttes kvalifikálja magát.

Hajrá Szentendre!