Bemutatkozott az NB I-es védő - Két pontba került a kihagyott tizenegyes

2018.03.01

SZENTENDRE-DABAS-GYÓN 1-1 » Alaposan megerősítette játékoskeretét a téli átigazolási szezonban a Pest megyei I. osztály újonca, ami már a 16. fordulóban megrendezett bajnokin jövedelmezett, holott a látogatónál is nagy volt a mozgolódás az elmúlt időszakban - olvashatjuk a fociakobon.cafeblog.hu oldalon. Az online sportújság aktuális cikkét változtatás nélkül közöljük.

Dombay Zsolt, a házigazda edzője a kezdőben szavazott bizalmat a nem is olyan rég még az NB III-as BKV Előrében futballozó, a minap "Tesztközelben" látott Lanczkor Gábornak, a télen Kakucsról igazolt, korábban szintén a harmadosztályú közlekedési alakulatnál is megforduló Ádám Eriknek, a honlapunkon korábban "bemutatkozó", Balatonfüredről megszerzett Sergő Mártonnak, és nem utolsó sorban Balogh Balázsnak. Utóbbi személyében élvonalbeli rutin költözött az impozáns sporttelep játékterére, mivel a 35 esztendős hátvéd a 2007/2008-as évadban a Tatabánya, a 2011/2012-es és a 2012/2013-as szezonban pedig a Lombard Pápa mezét viselte az NB I-ben. Az osztrák ASK Klingenbach gárdáját a télen elhagyó rutinos sportember megszerzése információnk szerint egy esztendeje komolyan felmerült egy akkori megyei másodosztályú élcsapatnál, ám akkor nem lett semmi az átigazolásból, most pedig Balogh Balázs immár az SZVSE-t segítheti minél jobb eredményekhez.

Sok változás történt a magunk mögött hagyott hetekben, hónapokban a hétvégi rivális Dabas-Gyón FC háza táján is. Mint arról beszámoltunk, a regnáló megyei I. osztályú gólkirály, Tóth Attila a társulat színeiben folytatja, ahogy azt szintén hetekkel korábban jeleztük, Hollauer Balázs, Illés Bence és Tóth Tamás ismét Aczél Zoltán irányításával (is) készül, rajtuk kívül új fiúnak számít az ősszel megsérült újlengyeli Mile Balázs, Dedics Bence (Csep-Gól FC), Komoróczi Kristóf (FC Dabas) és Nádházi Ákos (ESMTK). Ami pedig a távozókat illeti: Dénes Richárd és Ordasi József Újlengyelben folytatja, a korábban a Foci a köbön által bemutatott soroksári nevelésű védő, Buza Zsombor az Amerikai Egyesült Államokba költözött, Vaskor Dávidot Dányban éri új kihívás, Kántor Tamás Dunaharasztiban mutathatja meg tehetségét, Novák Mátyás a Szigethalom színeiben riogathatja a kapusokat, míg Gula Szabolcs a Kakucs dresszét viselheti a tavasszal.

És akkor a találkozóról: vendégoldalon csupán Komoróczi Kristóf, Nádházi Ákos, Tóth Attila és Tóth Tamás kezdett, ám a 35. minutumban egy régi fiú, Gyurok Tamás góljával került előnybe a látogató. Csakhogy a 47. percben megfogyatkozott a Dabas-Gyón Nádházi Ákos kiállítása miatt, innen nézve pedig nem meglepő, hogy a hajrához közeledve Bácsi Olivér révén kiegyenlített a vendéglátó (1-1). Az eredmény nem változott - a legközelebb a gólhoz amúgy a tizenegyest hibázó Szentendre állt, de az SZVSE tagjai mindent egybevetve aligha búslakodnak az iksz miatt -, a létszám viszont igen, a 92. minutumban ugyanis Bakonszegi Attila is piros lapot kapott, így a Dabas-Gyón kilenc emberrel fejezte be a bajnokit. Mindez azért is lehet fájó a vendégeknek a győzelem elmaradása mellett, mert a nagy rivális Taksony még inkább lépéselőnybe került, ugyanis a Nagykőrösi Kinizsi otthonában 2-0-s diadalt aratott, így jelen állás szerint nyolc pont a különbség a felek között. Mindez behozható, de a Dabas-Gyón innentől kezdve nem hibázhat, ha komolyan gondolja az azonnali visszakerülést.