2019-ben több fronton is bizonyított a Szentendre VSE

2019.12.16

A 2019-es esztendő számos tekintetben mérföldkő volt egyesületünk életében. Az elmúlt három év rengeteg energiájának és befektetett munkájának gyümölcse beérett, Izbégi Sorttelepünk 2019 őszén hivatalosan is megkapta a megye I. osztályú licence-t.
Ha pedig a megyei I. osztályt említettük, akkor térjünk ki egy másik fontos lépésre is, mely szintén az idei évnek köszönhető. Kívülállóként és szurkolóink szemében - érthető módon - elsődlegesen a felmutatott eredmény számokban mérhető mivolta a lényeges. Valljuk be, joggal. Mindenki szeretett volna előnyösebb helyzetben téli pihenőre vonulni, ám a számadatokon túl, s azokon kívül is vannak olyan tényezők, melyekben szemmel látható eredményeket tudunk felmutatni, s melyek egyelőre - a hosszabb tervezés szempontjából - többet nyomnak a latba. A nyári edzőváltásra és a játékosok tömeges eligazolására már nem mutatnánk vissza, az ősz folyamán többször is beszámoltunk az azt követő nehézségekről. A következmények bár akkor még negatívan és váratlanul érték a klubot, viszont mai szemmel nézve már örülhetünk, hogy mindez így történt. A felnőtt csapatnál olyan célokat tudtunk kitűzni, melyek a hosszabb távú tervezéshez elengedhetetlenek. Ilyen feltétel volt a felnőtt vezetőedző szerep betöltése, melynél elsődleges szempont volt a klubhoz való lojalitás és kötődés. Ádám Erik személyében fiatal és ambiciózus edző állt a felnőtt keret élére, ráadásul korábbi szentendrei játékosként, felnőtt csapatunk alapembereként, illetve a múltban letett NBI-es és válogatott pályafutása miatt is meghatározó példával és tekintéllyel áll a fiatalok előtt. Vele együtt célként tűztük ki az utánpótlás korosztályú játékosok rendszeres felnőtt bajnokságban való szerepeltetését, ezen fiatalok első csapatba építését, a saját nevelésű játékosok megtartását és a helyi kötődésű fiatalok bevonzását. Tettük mindezt azért, hogy egy szerethető, szentendrei fiatalokból álló, motivált csapatot építsünk, mely az előttünk álló időszak alatt egységessé és összeszokottá fejlődik. A szemnek is tetszetős játékstílusunkon és a csapategységen máris láthatóak a fejlődés jelei, így bízunk abban, hogy a tavasz folyamán mindez pontokban is meg fog mutatkozni.
Felnőtt kettes csapatunkból szintén többen mutatkoztak be idén az első keretben, ráadásul Szijj krisztián vezetőedző irányítása mellett a saját bajnokságukban is az előkelő bronzérmes helyen telelnek, pontazonosságban a második helyezett mogyoródi gárdával. A negyedik helyen állunk a legtöbb gólt rúgott csapatok tekintetében, s szintén negyedikek vagyunk a góllövő listán is Virok Viktornak köszönhetően.
Öregfiúk csapatunk magabiztosan, a tabella élén várja a tavaszi folytatást. A srácoktól már megszokott a kiegyensúlyozott menetelés, de azért bátran említsük meg, hogy idén ősszel is veretlenek a szentendrei öregfiúk! 9 fordulóból 7 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, mindösszesen 2 meccs végződött döntetlennel. 
U14-es korosztályunk ugyancsak aranyérmes helyezéssel áll a tabella élén az őszi szezon zárásakor. A fiatalok nem csupán a meccsek tekintetében voltak sikeresek, de a góllövő lista első két helyét is bezsebelték: Németh Zsombor 24 találattal az első, Steiner Krisztián pedig 18 góllal a második legeredményesebb gólszerző volt az őszi küzdelmek során.