FEJLESZTÉSEK

2014. október 4-én, szombaton 14 órától - ünnepélyes keretek között, a Szentendre VSE - Csobánka mérkőzéssel - avatták fel a TAO pályázatból felújított Kőzúzó utcai focipályát. 

TOVÁBB FEJLŐDIK A KŐZÚZÓ UTCAI SPORTTELEP

Önkormányzati és pályázati támogatással, komplex fejlesztés keretében 2015-ben újult meg a Dunakanyar Sportegyesület használatában lévő - Kőzúzó utcai - önkormányzati sporttelep. Akkor egy gyakorló futballpálya már megépült, azóta pedig egy további edzőfelület és az öltöző is elkészült, melyet a helyszínen Verseghi-Nagy Miklós polgármester, dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármester és Dombay Zsolt képviselő tekintette meg a beruházást.

Abban az évben a Dunakanyar Sportegyesület - a Magyar Labdarúgó Szövetség előminősített pályázatán - nyert támogatást a 10 millió forint értékű beruházásra, melynek önrészét, a teljes összeg 30%-át biztosította az önkormányzat.

A beruházással egy 70X30 méteres füves labdarúgó gyakorlópálya épült meg a Vasúti villasornál - a nagypálya kapuja mögötti területen - vízelvezetéssel, világítással, automata öntözőrendszerrel, valamint 200 m viacolor burkolatú járda is készült. Épült továbbá egy 50X20 méteres edzőfelület is az ellenkező oldalon, a labdarúgó pálya déli oldalán, a Kőzúzó köz felőli területen. A fa öltözőépület felújításra került, új hőszigetelő burkolatot kapott, illetve a nyílászárók cseréjére, a tetőtér hőszigetelésére és belső burkolat, valamint járófelület felújítására is sor került.

Egy-két éven belül szeretnénk látványosan megújulni, hogy komfortosabb, korszerűbb, minden igényt kielégítő sporttelepünk legyen. TAO-pályázatot adtunk be a füves és a műfüves pálya, illetve azok környezetének felújítására, illetve pályázati forrásból szeretnénk közösségi parkot, kültéri fitness egységet építeni, pinpong-asztalokat, kosárlabda palánkot felállítani, vagyis a telep nyitott lesz minden sportolni vágyó számára.

szentendre.hu