EGYÜTTMŰKÖDÉS SZENTENDRE VÁROSSAL

A KIEGYENSÚLYOZOTT, STABIL SPORTÉLETÉRT

Az önkormányzat sportkoncepciójának lényege, hogy a sportolni vágyó polgárok minél szélesebb rétegeinek, valamennyi korosztályának egészséges életmódját, rendszeres fizikai aktivitását, közösségi életét segítse, ehhez stabil környezetet, átlátható feltételrendszert és lehetőségeihez mért anyagi támogatást biztosítson.

A rendszeres sporttevékenységhez alkalmas sportpályára és kiszolgálólétesítményekre, valamint ezek kiszámítható, stabil üzemeltetésére van szükség. A város két teleppel is rendelkezik: a Kőzúzó utcai és az izbégi sportlétesítmény. A korábbi gyakorlat szerint ezeket működtetésre sportegyesületeknek adta bérbe a város, a közösség érdekeit szolgáló feltételrendszer kikötésével.

Jelenleg 100 igazolt játékos focizik a Szentendre Városi Sportegyesület kötelékein belül, az egyesület fő bázisa az Izbégi Sporttelep. A klub együttműködési megállapodás keretében a Dunakanyar SE kiöregedő játékosait és az U19-es korosztály tehetséges fiataljait szerepelteti felnőtt csapataiban. 

A Szentendre VSE labdarúgó szakosztálya utánpótlás korosztályokkal a Bozsik-programban képviselteti magát, ezáltal az U6-13 éves fiatalok tornákon és fesztiválokon szerepelnek. U14-es korosztályban bajnoki rendszerben lépnek pályára a játékosok, míg felnőtt csapataink I-es, II-es és öregfiúk keretekkel neveztek be az idei bajnokságokba.

Bízunk abban, hogy az SZVSE keretein belül a felnőtt és az utána következő utánpótlás korosztályok sportolási, versenyeztetési lehetőségei a jövőben is biztosítást nyernek. Megvalósulhat a labdarúgás népszerűsítése szélesebb tömegek számára, illetve a szetnedrei foci elérhetővé válna mindenki számára: intézmények számára ingyenes programok szervezésével és lebonyolításával (óvodai futball fesztiválok, általános iskolai bajnokság); ingyenes családi sportnapok szervezésével; az izbégi sporttelep fejlesztésével, rendszeres karbantartásával igyekszünk Szentendre város bizalmára rászolgálni, a támogatással pedig térségi vezető szerepet szerezni, folyamatosan infrastruktúrát fejleszteni.

Cél továbbá, hogy a várossal szerződő egyesületek segítségével megvalósuljon a TAO-s pályázati lehetőségek maximális kihasználása.

© 2018 SZENTENDRE Városi Sport Egyesület - Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!